MENI ZAPRI

Re—Cap—2021

Recap 2021. Huh. Kje naj začnem? Kako naj začnem? Če začnem čist iskreno: To je definitivno leto neuspešnih sodelovanj. Takšnih in drugačnih. Pa to ni negativizem v duhu, da je bilo leto 2021 itak še slabše kot leto prej, ampak realen pregled preteklega leta. Nevem kako naj se drugače izrazim ali kako naj drugače zakamufliram, ker ne morem. Nočem.

Sigurno lahko rečem, da stvari niso šle tako gladko kot bi si želela, saj sem v novo leto stopila precej utrujena, nenaspana in, lahko bi tudi rekla, naveličana. V tistem dobrem, a hkrati tudi toksičnem duhu, New year – New me – Mam(o) to sem se vrgla novim planom naproti, ti pa so se rušili en za drugim. S preveč samozanikanja in premalo samorefleksije sem butnila v marsikatero steno, ki se je pojavila na poti, marsikdaj pa tudi z buško skozi ruševine. Sik. Velika lekcija za naprej. Ogromna.

Čeprav se zgornji odstavek bere kot največja tragedija Pirate Piške, naj te pomirim (in seveda sebe), da ni vse tako črno, čeprav to še vedno ostaja moja najljubša barva.
Iz preteklih izkušenj sem se res! res! res! ogromno naučila in dobila nazaj svoj glas. Za naprej.

Da pa vsaj malo omilim stejtment iz prvega odstavka in pozornost preusmerim na dobra sodelovanja, ki so se zgodila v letu 2021, bi se rada iz srca zahvalila Mateji Kordič za zapis o Fair Wear-u & Organskemu bombažu, ekipi Ženozloma za odličen zapis Zakaj Feminizem? ter Ines iz Ženskega cikla za zapis na temo Rožnatega oktobra, meseca boja proti raku na dojki.

Preteklo leto tudi ni bilo leto novih kolekcij, se pa je zgodila ena osvežitev majic in dva dogodka.

V začetku marca sva združila moči z Markom iz M7Grafiks in oblikovala dva napisa za nove Girls Gang majice. Za črne, bele in barvne, ročno tiskane ter iz organskega bombaža.
Nekaj malega o evoluciji Grl Pwr majic ter svojih občutkih vezanih na kolekcijo in movementu sem strnila tudi v zapis Girls Gang, petič.

Omenjene majice sem predstavila še na dveh pop up dogodkih. Prvi se je zgodil na sončen dan ob koncu meseca junija, drugi pa na začetku jesenskega oktobra. V atriju Križevniške ulice smo se hladili (in skrivali pred žgočim soncem, ki ga sedaj vsi, ohhh ohh, tako zelo pogrešamo) na Garden pop up shopu, ki smo ga pripravile skupaj z Lucy iz Liturgy. Self love Supply. in Tino iz Fržkom. Na drugem pop up shopu pa smo se predstavili skupaj z Delavnico Levo ter nizke temperature preganjali z domači šnopčkom. Iz keramičnih štamperlov, seveda.

Huh, definitivno najkrajši Recap do sedaj, ampak sej vsi vemo, da Pirate Piška plac ni plac za merjenje k*****, ampak je safe plac,
kjer šteje to, da delamo po svojih najboljših močeh, rastemo ter se učimo in smo si v suport. (Self)Reminder ob koncu tega zapisa.

To je to. Peace out.

Ljubav,

Tjaša
Piška

P.P.S. Če se ti zdi ta blogpost čisto prekretek, lahko z enim klikom skočiš na zapis, ki sem ga predlani
napisala za New Edge z naslovom Ljubezen. Ljubav. Love. Za še mal keep it real ter inspo besedičenja.

Share your thoughts