MENI ZAPRI

Leta 2014 sem natiskala prve Girls Gang Forever majice kot poklon vsem riot bejbam, mo(go)čnim junakinjam in glasbenicam s katerimi sem odraščala. Nekaj let kasneje sem začutila, da so te majice nekaj kar mora postati del redne ponudbe ter na voljo po pravični ceni. Čutim, da je to nekaj s čimer lahko kot ustvarjalka in sitotiskarka prispevam k grlpwr skupnosti.

Ko sem začela ponovno razmišljati o tem, da bi obudila idejo in nadaljevala s tiskanjem majic, sem začela okrog sebe opažati veliko izdelkov z »girl power« citati, ki jih postavljajo na trgovinske police pretežno blagovne znamke hitre mode in moram priznati, da me je to nekoliko zbodlo. Težko verjamem sloganom, ki prihajajo s strani takih korporacij, saj so samo prehoden trend, ki mine takoj z naslednjim letnim časom. Poleg tega se je treba vprašati ali so slogani na majicah hitre mode usklajeni z resničnimi feminističnimi vrednotami? Delavci za tovrste korporacije so ponavadi podplačani, pogoji v tovarnah nehumani in ves sistem temelji na izkoriščanju delavcev, kjer je večina od tega prav žensk.

Pirate Piška GG Forever kolekcija mi resnično veliko pomeni, saj je narejena iskreno in iz srca. GG slogan je ročno sitotiskan na Fair Wear majicah, ki so namenjene je vsem, ki izžarevajo samozavest in neustrašnost ter pozitivno vplivajo na girls gang skupnost. Ne glede na spol.

Moja želja je ustvariti #GirlsGangForever platformo s fotografijami pogumnih in svobodomiselnih posameznikov z vsega sveta, ki s svojo osebno zgodbo navdihujejo druge. Na tem mestu vabim tudi tebe, da se aktivno vključiš in prispevaš svoje Girls Gang fotografije! Vse prejete fotke bodo naložene na spletno stran, nekatere pa tudi na facebook in instagram, moj mega master plan pa je zbrati čim več fotografij in narediti Girls Gang fanzine. <3

!Opozorilo! Za sodelovanje na #ppxgirlsgang platformi in pri Girls Gang fanzinu nakup #piratepiska Girls Gang Forever majice ni obvezen! Pošlješ lahko kakršnokoli fotografijo, ki predstavlja tvoj pogled na girls gang skupnost (fotografije morajo biti avtorske) in napišeš vrstico ali dve o tem, kaj tebi predstavlja poslana fotka. Prav tako vabljeni vsi, punce, trans in fantje, ki ste bolj ustvarjalne narave, da naredite svojo girls gang majico in mi pošljete fotografijo ustvarjalnega procesa. Diy pristop je več kot dobrodošel!

Deli svoje fotografije, zgodbe, misli in ideje, da bomo lahko ustvarili pozitivno #girlsgang skupnost!

Veselim se tvojih fotk in misli ter jih že nestrpno pričakujem na hello@piratepiska.com.

Z ljubeznijo,
Tjaša
Piška

Več o tem zakaj girls gang pišem tudi na blogu.