MENI ZAPRI

Kinodvor. Mestni kino. (2008 – )

Kinodvor je od ustanovitve, oktobra 2008 osrednji mestni kino s kakovostno in raznoliko filmsko ponudbo ter programom za otroke in mlade. Veseli me, da sem lahko del ekipe že od samega začetka.

Mestni kino je tudi festivalsko središče, ki namenja velik poudarek izkušnji obiska kina podprti s posebnim programom in dogodki. Oblikovno in scenografsko sodelujem s programom Kinobalon in Kinotrip, v preteklosti pa tudi na posebnih dogodkih kot sta Kinosloga. Retrosex. in Noč grozljivk.

Skozi celo leto pa v Kinodvorovi Galeriji izvedbeno skrbim tudi za postavitev različnih razstav.

Kinobalon (2012 – )

Kinobalon je program za otroke in mlade v Kinodvoru, ki veliko pozornost namenja tudi filmskemu izobraževanju za najmlajše, za zabavnejši del programa pa glede na celovečerni film, ki je v danem trenutku na sporedu, izdelam glavni lik filma v naravni velikosti otrok.

Začela sem z izdelavo družine Muminov in nadaljevala z Ernestom in Celestino, Natanom iz Hiše pravljic, zajcem Janom, ki išče Pernatega kralja, Piko in Packo, Benom in Saoirse iz Pesmi morja, Paddingtonom, ter za Mesečka izdelala tudi raketo. Včasih je katerega od njih treba tudi zakrpati, saj od pretiranega stiskanja in objemanja poči kakšen šiv.

Kinotrip (2016 – )

Kinotrip je filmski program, ki ga ustvarjajo mladi za mlade. Pod mentorstvom Žive Jurančič mladi sami organizirajo redne projekcije, dogodke ter festival za filmske popotnike. Prevozna sredstva za filmska potovanja so vsako leto različna, destinacija na filmskem planetu pa ostaja ista. Za oboje poskrbim v največji in najboljši izvedbi možni. Saj veš, »Naj te film odpelje«!

Podoba glasbe – Liffe (2015 – 16)

Mednarodni tekmovalni program glasbenih videov na Liffu
Podoba-Glasba x Liffe x Kino Šiška x FilmFlow x Pirate Piška

Ekipa Podobe-Glasbe sedaj že nekaj let zapored pod okriljem LIFFa v Kino Šiški na velikem platnu prikaže, kaj je trenutno najboljše med svetovnimi videospoti in podeli nagrado za najboljši videospot po izboru občinstva.

Čast za oblikovanje nagrade je dve leti pripadla meni. Za povezovalni lik sem si izbrala Apolona, grškega boga umetnosti in glasbe. Prvo leto (2015) je bila nagrada sestavljena iz treh delov: skulpture, plakete in majice, vsaka od teh pa zajema en segment, ki (meni) predstavlja videospot: radio (glasba), kamera (video) in strele, ki bliskajo iz glave (ideje), ki skupaj tvorijo celoto – videospot. Naslednje leto (2016) leto sem povezovalni lik Apolona obdržala, vendar sem se oblikovanja nagrade lotila bolj abstraktno in se raje kot s simboli igrala z oblikami.

Festival slovenskega filma (2014 – 16)

V treh letih sodelovanja s Festivalom slovenskega filma sem za Avditorij Portorož oblikovala svetilnike, jadrnice in ogromne rože, ki so krasile osrednji prostor festivalskega dogajanja.

Festival animiranega filma Animateka (2008 – )

S festivalom Animateka sem začela kreativno sodelovati leta 2008. Moja vloga se je z leti sicer spreminjala, ampak ena stvar ostaja ista: scensko oblikovanje festivalskih prostorov po grafični predlogi, ki jo za festival pripravi vsako leto drug rezidenčni umetnik / umetnica. V desetih letih sem imela priložnost sodelovati z različnimi umetniki s področja animacije, slovenskimi in tujimi.

Poleg že omenjenega scenskega oblikovanja sem v teh letih pomagala ali vodila tudi festivalski butik ter bila vodja postavitve različnih razstav. Posebno omembo si na tem mestu zasluži postavitev pregledne razstave Rosto: Mind My Gap v Moderni galeriji (2015).