MENI ZAPRI

ZNAČKE (2012 – )

Različne značke so stalnica že od samega začetka.
Včasih pakirane posamezno, včasih v paketu. Odvisno.

 

ilustracija, f: Tjaša Piška
značke: Domen

NALEPKE (2012 – )

Tudi nalepke so del Pirate Piške že od vedno.
Vedno bodo. Nalepke so kul.

 

ilustracija, izrez, f: Tjaša Piška

FANZINI (2013 – )

Fanzini nastajajo naključno. Posamezno ali kot del kolekcije. Papir prenese vse.

PIRATE PIŠKA: DELAVNICA* (2013)
NAREDI NAHRBTNIK (2014)
PIŠKA GRLS (2017)

 

f: Tjaša Piška

KAPE (2013 – )

Pirate kape ali piratske kape. Včasih z izvezenim napisom, včasih z ročno tiskanim našitkom. Poletne in zimske.

 

sitotisk, f: Tjaša Piška

EMBRYO (2017)

EMBRYO je skupno ime za tri puloverje, ki se igrajo z motivi, ki so bili začrtani že v kolekciji /Platonik/, vendar tokrat skozi novo tehniko ustvarjanja.

Ime kolekcije je izpeljanka iz besede Embroidery, kar pomeni vezenje, hkrati pa beseda Embryo lepo zaobjame tudi dejstvo, da sem tokrat prvič uporabila novo tehniko in sicer kombinacijo vezenja in sitotiska.

EMBRYO sem prvič predstavila na samostojni razstavi v Layerjevi hiši v Kranju (2017).

 

P.S. Vse tri puloverje so mi manj kot mesec dni po razstavi ukradli. Pač, lajf. Zdej sem ok.

 

ilustracija, sitotisk, f: Tjaša Piška
vezenine v sodelovanju z RogLabom

LOVERS (2017)

Lovers sta dve dolgrokav roza majici, ki sta nastali zelo spontano, čeprav je ogenj škorpijona tlel v meni že nekaj časa. Povezovalni element Lovers majic je planet Mars, ki mu kraljujeta Fire in Skorpio, obe pa sta ročno sitotiskani v dveh barvah.

Lovers sem prvič predstavila na samostojni razstavi v Layerjevi hiši v Kranju (2017).

 

ilustracija, sitotisk: Tjaša Piška
f: Tjaša Piška, Matjaž Rušt

/PLATONIK/ (2017)

/Platonik/ je kolekcija petih majic iz organskega bombaža za katere sem inspiracijo našla v petih platonskih (geometrijskih) telesih. Vse majice so ročno tiskane, vsaka se nahaja v kompletu s pripadajočim platonskim plaščem, ki ga lahko izrežeš, zlepiš ter sestaviš enega izmed petih elementov.

Veliko več o kolekciji si lahko prebereš na Pirate Piška blogu! /Platonik/ je dokaj kompleksna kolekcija, ki pa lahko postane precej zanimiva, če si le vzameš nekaj minut in prebereš kaj sem imela o njej za povedat. Lahko pa poslušaš tudi Platonik Playlisto.

 

/Platonik/ majice pridejo po pošti v paketu, ki ne vsebuje plastike!

 

ilustracija, sitotisk, platonski plašči: Tjaša Piška
f: Miha Peterlič, Tjaša Piška, Bonino Englaro

GIRLS GANG FOREVER (2014, ponatis 2017 – )

Leta 2014 sem natiskala prve Girls Gang Forever majice kot poklon vsem riot bejbam, mo(go)čnim junakinjam in ženskim glasbenicam, s katerimi sem odraščala. Tri leta kasneje sem začutila, da so te majice nekaj, kar mora postati del redne ponudbe ter na voljo po ceni, ki pokriva samo moje delo, brez kakršnih koli drugih marž. Čutim, da je to nekaj s čimer lahko kot ustvarjalka in sitotiskarka prispevam k grlpwr skupnosti.

 

Girls Gang majice so bile prve z embalažo brez plastike!

 

napis, sitotisk: Tjaša Piška
f: Maja Willow, Tjaša Piška

SAD-NOT-SAD (2017)

Malo za hec! Malo za res! Za 1. april sem natiskala super limited kolekcijo majic ☹sad-not-sad, izid majic je pospremil še čisto pravi in moj prvi flipbuk.

Vse majice so unisex, natisnjene v tehniki sitotiska in v super omejeni izdaji. Flipbuki so ročno izdelani in ročno oštevilčeni 1-9.

To, da je vseh 9 flipbukov ročno izrezanih, ročno zlepljenih in ročno oštevilčenih mogoče ni potrebno posebej izpostavljati, ker so vsi Pirate Piška i9zdelki narejeni ročno, pa vendar se tudi tako pomembne informacije na žalost včasih izgubijo. Zato jih pišem še enkrat tukaj in zdaj, da so črno na belem. Za vedno.

Kaj je flipbuk? To je običajno serija slik ali fotografij, ki se postopoma razlikujejo ena od druge. Ko strani na hitro obračaš, se ti pred očmi odvrti prava animacija. Po slovensko se mu reče tudi slikofrc ali slikoris, ki sta meni precej smešni besedi, ampak nič bolj kot moj prvi izdelek, ob katerem mi padeta na pamet dve stvari: vaja dela mojstra in važna je fora, ane.

 

ilustracija, flipbuk, f in o: Tjaša Piška
v: Bine in Tjaša Piška

Pirate Piška NOGAVICE (Lokalne nogavice 2016, Tabi nogavice 2015)

Beta verzija potiskanih nogavic je nastala leta 2015, mini motivi pa so bili natiskani na japonske nogavice imenovane Tabi 足袋.

Drug ponatis se je zgodil leto kasneje in na te nogavice sem prekleto ponosna! Pet različnih paketov Pirate Piška nogavic je sestavljenih iz 1 para črnih ali belih nogavic ter 1 ilustracije. Par nogavic je kombinacija dveh motivov, dopolnjuje pa ju tretji, tisti, ki je natisnjen na papirju. Vse odtisnjeno v tehniki sitotiska in zapakirano v svetleči srebrni kuverti.

 

Nogavice izdelane v Sloveniji!

 

ilustracija, sitotisk, o: Tjaša Piška
f: Miha Peterlič, Bonino Englaro

BLACK ON BLACK BACKPACKS (2016)

Black on Black Backpacks /Simple /Zipper /Large je kolekcija treh različnih in ročno narejenih nahrbtnikov, kjer se prva dva med seboj razlikujeta v detajlih, tretji pa izstopa po velikosti. Vsi so primerni tako za punce kot fante, unisex kot vedno, pri vseh treh je in bo uporabljeno le umetno usnje. Tudi slednje za vedno.

 

FAKE LEDR FOREVER
Handmade by
Pirate Piška

 

f: Tjaša Piška

PALMA NAHRBTNIKI (2015)

Palme kot nahrbtniki. V črni, srebrni in roza barvi. Narejeni iz trpežnega bombaža in / ali umetnega usnja. Za vsak dan, kot da je vsak dan poletje.

 

Handmade by Pirate Piška

 

f: Tjaša Piška

(ENTER) FUN (2015)

(ENTER) FUN je nadaljevanje kolekcije ENTER THE VOID. Obe kolekciji pripovedujeta zgodbo o človeku, živali, njunem življenju in minljivosti, nova pa te vabi, da se z njima sprehodiš skozi poligon zabave ter da skupaj poiščete nove odgovore na ista vprašanja. Sitotisk druži vse elemente, ki so odtisnjeni na puloverjih, majicah, papirju, nalepkah in še kje. Tokrat v barvah.

 

Kolekcija (ENTER) FUN je bila prvič predstavljena v MC Litija (2015).

 

ilustracija, sitotisk, f: Tjaša Piška

ENTER THE VOID (2015)

ENTER THE VOID je kolekcija, ki pripovedujejo zgodbo o človeku, živali, njunem življenju in minljivosti. Zgodbo kolekcije so nadaljevale izpeljanke motivov v obliki sitotiskanih majic, vrečk in različnih printov.

 

Kolekcija ENTER THE VOID je bila prvič predstavljena na razstavi PREDSTAVI SE: Pirate Piška pod okriljem Društva mladih oblikovalcev in umetnikov DOUM (2015).

 

ilustracija, sitotisk: Tjaša Piška
f: Miha Peterlič, Tjaša Piška
m: Anja Mencinger

WANDERLUST /PII PAII POIII/ NAHRBTNIKI (2015)

Wanderlust je zimska kolekcija preprostih bombažnih nahrbtnikov z naramnicami iz umetnega usnja, okrepljenim in oblazinjenim hrbtiščem ter notranjimi žepi. PII je najmanjši, PAII je drugi in POIII je največji. Vsi zelo hudi.

 

Handmade by Pirate Piška

 

f: Miha Peterlič
o: Tjaša Piška
m: Anja Mencinger

Pirate Piška: NAREDI NAHRBTNIK Paket (2014 – 2016)

1 paket za 1 nahrbtnik, pripomočki in navodila, skratka, –
vse kar potrebuješ, da izdelaš svoj nahrbtnik na 1 mestu!

Vsebina paketa: sukanec, šivanka, bucike, vrv, 100% bombažno blago z odtisnjenim krojem (črno blago s sivo vrvjo ali črno blago z roza vzorcem in črno vrvjo).
Navodila: kako v sedmih ilustriranih in super preprostih korakih izdelati enostaven nahrbtnik.

 

izvedba, sitotisk: Tjaša Piška
f: Miha Peterlič

NAREDI NAHRBTNIK ZINE (2014)

Napisala in narisala sem super enostavna navodila za izdelavo preprostega nahrbtnika. Na voljo kot del Pirate Piška: NAREDI NAHRBTNIK Paketa kot samostojen fanzine. V videu pa še en hiter pregled.

 

ilustracija, f in v: Tjaša Piška

GHOSTWOOD (2014)

Dobrodošli v Ghostwood! Naj ti predstavim moje prijatelje: lisico, volka in medveda. Solze, kri, znoj. Vse sitotiskano v eni ali dveh barvah. Poleg majice pa še presenečenje: lisičja, volčja ali medvedja papirnata maska. Vsi smo živali.

 

ilustracija, sitotisk, maske in f: Tjaša Piška

MINI ROLKE (2014)

Mini rolke iz Ghostwooda! Čeprav to ni v moji naravi, sem se pri tem projektu zatekla k instant rešitvi. Za prototip se mi je zdelo to še nekako sprejemljivo. Uporabila sem rolke kupljene v trgovini s poceni robo in tega ne priporočam nikomur. Definitivno niso primerne za karkoli drugega kot za poskusno vajo. Moram pa reči, da dobro zgledajo na steni Pirate Piška Delavnice, to je pa tudi vse. Nefunkcionalne rolke, ki dobro zgledajo. O fak.

 

ilustracija, poslikava in f: Tjaša Piška

BASIK BACKPACKS (2014 – 2017)

Basik Backpacks ali Preprosti nahrbtniki so bili narejeni v treh različnih velikostih S-M-L , iz 100% bombaža ter v kombinaciji z akrilno vrvjo lokalne izdelave.

Basik Backpacks nadaljujejo kar so začeli Prvi nahrbtniki leta 2012!

 

Handmade by Pirate Piška

 

f in o: Tjaša Piška

INTO THE WILD (2013)

Mrs. Fox in Mr. Fox in Arrows. Vsi trije nahrbtniki so narejeni v kombinaciji bombaža, umetnega usnja in volne. Vsak samo po en.

 

Handmade by Pirate Piška

 

f: Luka Prijatelj
m: Maja Kocjan

PIRATE SKULL (2013)

Pirate skull ali lobanja od piške. Ilustracija sitotiskana na različne stvari. Na vse od majic, puloverjev in vrečk. Na rolki je nalepka.

 

ilustracija, sitotisk: Tjaša Piška
f: Luka Prijatelj
m: Rok in Tjaša Piška

PRVI NAHRBTNIKI (2012)

Prve Pirate Piška nahrbtnike sem zašila in potiskala z različnimi vzorci leta 2012. Skupaj smo prijateljevali vse do leta 2017, ko smo se na praznovanju 5-letke sporazumno razšli in odšli vsak svojo pot. Za vedno pa ostajajo del mene.

 

Handmade by Pirate Piška

 

f: Luka Prijatelj
o: Tjaša Piška

HAPPY PEOPLE (2012 – 2017)

Pred to majico sta obstajali samo še dve, poni in fox with the pox. Happy People se je skozi leta kar obdržala, mnenja ljudi pa so bila deljena in to me v bistvu še najbolj zabava. I’m happy. V petih letih sem parkrat naredila ponatis, zadnjič za Pirate Piška Pop Up Shop junija 2017.

 

napis, sitotisk in f: Tjaša Piška

FOX WITH THE POX (2012 – 2013)

Fox with the Pox so bile prve Pirate Piška majice. Sprva še ne odtisnjene v sitotiskarski tehniki, temveč po principu stencila (stencil ali šablona). Vsaka zgodba se nekje začne. Ta se je pri lisici.

 

f: Andrej, Tjaša Piška

BIRDS KINGDOM (2011)

Ptiči in perje odtisnjeni na umetnem usnju.

 

ilustracija, sitotisk: Tjaša Piška
f: Miha Peterlič
m: Urška Klajn