MENI ZAPRI

HAPPY

Začetki HAPPY PEOPLE MAKE ME NERVOUS majice segajo v leto 2012. Majica seveda ni ostala neopažena in, če se držim časovnice in grem po vrsti kakor so si tudi sledila vsa obdobja Happy majice, lahko zraven navržem še kakšen sočen pripetljaj ali dva. So pa tri obdobja čisto dovolj, da se lahko tukaj ta zgodba tudi zaključi. RIP Happy People 2012 – 2019.

Pirate Piska_Happy_produkt

PRVIČ 2012 15

Kako točno je prišlo do ideje za ta napis, se sicer ne spomnim več, ampak spominjam se občutka kako so me Happy People nervirali. Nisem jih razumela, nisem niti znala dobro definirat kaj točno me pri njih znervira. Če se vrnem še nazaj, se lahko spominjam tudi tega, da sem bila precej jezen otrok in mi je šlo mnogo stvari na živce. Zdej, ko pomislim, je mogoče šlo tudi za zelo klasičen post-post-post-najstniški-uporniški-moment. Aveš, tisto, vse-je-črno-vse-je-depra-vse-mi-gre-na-živce-moment. Tudi lahko, ne bom zanika, ker trenutno nimam v rokavu nobenih drugih argumentov proti temu. Torej, imam idejo, naredim majico, prijateljčki so navdušeni, super.

Poleti začnem tudi prvič hodit na umetniške sejme v Park Tabor (uff, nostalgija), odziv je dober, ljudi napis spravlja v smeh, kar je pravzaprav tudi namen. Potem pa se zgodi decembrski sejem. Kot ponavadi razstavim svoje stvari in se sramežljivo skoraj da ne skrivam nekje med stolom in (pod) mizo, ko do mene pristopi prva gospa in me še pred drugo jutranjo kavo zasuje z nešteto vprašanji, ki si sledijo od najbolj običajnih do tistih že zelo specifičnih in osebnih. OK, nekako se trudim na vse odgovorit, pogovor me malo izčrpa, ko do mene pristopi druga gospa. Takoj se zapiči v Happy majico. Ker sem bila navajena na precej pozitiven odziv in smeh, ki ga ta prinese zraven, sem čisto avtomatsko tako reagirala tudi na njen O, kaj pa je to zaena majica, Happy people make me… Potem pa se je njen glas ustavil, pogled dvignil in nato mi je namenila par precej ostrih besed. Takrat se je zresnil tudi moj obraz in ostala sem brez besed. Želela sem objasnit, da gre za hec, vendar se gospa ni hotela motiti, ker je bila preveč skoncentrirana na svojo pridigo o tem kaj je sreča in kako je bistvo našega življenja biti srečen. Bolj ko sem poskušala najti priliko, da ji povem, da se tudi sama popolnoma strinjam s tem, bolj sem lezla sama vase, bolj je rastel cmok v grlu. Gospa je po pridigi odšla do naslednje sejemske stojnice, jz pa sem ostala kot en kup nesreče in se spraševala wtf se je ravnokar zgodilo. Ampak, če sem čisto iskrena, bolj me je zmotilo, da nisem uspela izrazit svojega mnenja, kot to, da sem dobila negativen fitbek. Ker, vedno sta dve zgodbi, dejmo se poslušat. A ni tako?

Pirate Piska_Happy_Fb_2017

REPRINT 2017 za Pirate Piška /PLATONIK/ Pop Up Shop, UAUU, Ljubljana

Drugi reprint je bil precej smešen. Na devet majic mi je uspelo natiskat napis HAPPY PEOPLE MAKES ME NERVOUS. Ta S je bil sam smeh in čisto ponesreči. Če na hitro strnem celo zgodbo, je do dodatnega S-ja prišlo zaradi tega, ker sem izgubila prvotni dizajn in sem morala napis oblikovati še enkrat. OK, oblikujem napis, sprintam, osvetlim sito za sitotisk, natiskam majice, zlikam, zložim, spakiram, prinesem v UAUU, kjer so me gostili za pop up event, majice obesim na stojalo in eno na steno. Pa pride mimo Sara in reče Ej, a se ne napiše MAKE ME NERVOUS? Smeh! Sam smeh! Glede tega zatipka sem dobila ogromno odziva. Takšnega in drugačnega, vsi so se mi zdeli simpatični in zanimivi. Najbolj mi je ostalo v spominu, da se je nekaterim napis z dodatnim S-jem zdel logičen češ, saj gre za reprint, sigurno je to neka Piška forica, valda ni delala dvakrat iste majice. Nekaterim pa se je napaka zdela grozna. Zakaj pa ne.

V spominu mi je ostal tudi naslednji pripetljaj. Po res, res, res dolgem času se odločim, da sponzoriram objavo na facebooku, saj sem na spletno stran ravno naložila novo zalogo majic in nahrbtnikov. Torej, sponzoriram objavo, s prijateljicami pa se po tem odpeljemo za par dni v Bohinj. Na koncu dneva se vsedemo na pivo in takrat se spomnim na objavo, zato preverim, če je bilo kaj odziva, odprem facebook in nato spet smeh! Komentar pod objavo je vrh cele I know I made typo! Sorry – Not – Sorry situacije. Pač, tudi to je simpatično. Jgb.

Pirate Piska_Happy_2019

REPRINT 2019 za Pirate Piška POP UP Shop ///, Atelje Benik, Ljubljana

Po vseh teh letih še vedno občasno dobim mejl, če imam to majico mogoče še na zalogi. Še vedno. Zato sem se za letošnji pop up shop odločila, da naredim še en reprint. Tokrat brez tiskarske napake. S tretjim reprintom pa se je zgodila tudi neka druga zgodba. Prvič lahko s prstom pokažem kdo so ti Happy People, ki me tako živcirajo. Končno.

Zadnje čase me nenormalno živcira toksična / fake pozitivnost. Nasveti, ki izhajajo zgolj iz tega, da je bolje biti pozitiven kot realen. Primer. Mačko pobegne pa so prvi odzivi sej bo prišla nazaj. Res? A to vidiš v kristalni krogli? Piše v kartah? Ali pač vidiš v prihodnost? Fak! Seveda, več kot nujno je potrebno razmišljati pozitivno in verjeti v dober končen razplet, ampak izjave primera zgoraj so toksične. Razumem, da so dobronamerne, ampak vseeno, c’mon, da se povedati tudi drugače. Pozitivnost se mi zdi toksična tudi takrat, ko si ne pustimo čutiti, uff, negativnih čustev. Otepati se vsega kar je na naši temni polobli. Ne, to nima smisla. Čustva so negativna takrat ko jim mi damo nalepko negativna. Če jim samo pustimo, da so taka kot so, se z njimi soočimo, jih predelamo in spustimo, potem bomo imeli na dolgi rok veliko manj problemov. Nikoli pa se jih ne bomo znebili, če jih držimo v sebi, ali se s čustvi nočemo / ne moremo / ne znamo soočit in se raje zatekamo k t.i. toksični pozitivi. Da ne bom dolgovezila, o tem so pisali že mnogi, tako, da je verjetno bolje, da si na to temo prebereš kakšen bolj poglobljen zapis. Tudi Osho je govoril in pisal o tem (ja, ja, vsi, ki smo gledali Wild Wild Country imamo sedaj do njega mešane občutke, ampak tukaj se najdeva).

Neopisljiv je tudi ta občutek. Sklenjen krog s katerim lahko popolnoma mirno zaključim HAPPY PEOPLE MAKE ME NERVOUS zgodbo. Zavedanje, kako je ena bela majica z ariel-bold-font napisom v zadnjih sedmih letih pustila tak pečat in kaj je na koncu pustila meni. Na tem mestu tudi hvala vsem, ki ste del tega Happy plemena. Aja, še to, prvič v lajfu se mi zdi, da sem happy, aveš tako, iskreno happy. No, to!, črno na belem, da lahko preberem v trenutkih, ko bom mislila drugače.

P.S. Happy majice so bile natisnjene v 9 izvodih / 3x S / 3x M / 3x L / limited edition / in so na voljo samo na pop up eventih
/spremljaj facebook ali instagram/, lahko jih naročiš tudi preko privat sporočila, nikoli pa ne bodo pa na voljo v spletni trgovini.

Share your thoughts