MENI ZAPRI

Decembrski pop-up-i (7. + 8. + 15. December 2023)

December je bil namenjen druženju in predstavitvi 7 Pirate Piška Darilnih paketkov!

LAVENDER | Pirate Piška Lavender Girls Gang majica + Lavender kapa /
LAVENDER | Pirate Piška Lavender Girls Gang majica + Haven Home Lavender svečka z vonjem sivke, kamilice in vanilije
LOVERS | Pirate Piška Lovers majica+ Haven Home Love spell svečka z vonjem bergamotke, lilije in vanilije
COFFEE | Pirate Piška Coffee majica + Haven Home Coffee Shop svečka z vonjem karamele + Kolektiv 22 kava

COFFEE | Pirate Piška Coffee majica + Haven Home Coffee Shop svečka z vonjem karamele
COFFEE | Pirate Piška Coffee majica + Kolektiv 22 kava
GIRLS GANG | Pirate Piška Girls Gang kombo dveh majic, zate in za tvojo najljubšo osebo <3
Vse zagonetke kaj se je skrivalo v darilnih paketkih smo rešili v teku treh dneh,
moči pa smo združile Polona iz Kolektiv 22, Patricija iz Haven Home ter Piška.
Vse tri na P. Naključje? Mislim, da ne. Hehe.

Seveda niso manjkale niti sladičke. Veliko njih.

Pa Kolektiv 22 kava. Za vse nas neprespane duše.

Lp, Piška & prijateljici

Septembrski summer sale pop up (1.- 3. September 2023)

Septembrski po up se je zgodil na prvi septembrski petek, ko smo z eno nogo že zakorakali v jesen, vendar v mislih še vedno obujali spomine na poletje in točili solze, da je (spet) prehitro minilo. Cel vikend smo skupaj jokali ter se družili na:

Poletni razprodaji, kjer te bodo na obešalnikih čakali znižani kosi %%% iz preteklih kolekcij, majice in nahrbtniki, veliko tudi takih, ki nikoli ne pridejo do spletne trgovine in so na voljo samo na takih dogodkih ❯❯
Sample razprodaji testnih majic in unikatnih bum-bag-ov, ki sem jih zašila iz materialov, ki mi ponavadi ostanejo pri izdelavi nahrbtnikov ali od kakšnih drugih šivilskih podvigov, prav tako prinesem tudi (že poznano) škatlo z ❯❯
Everything must go škatla znižanih izdelkov %%%, ki so tako ali drugače popackani z barvo ali pa natisnjeni malo postrani, ampak bi jih bilo def škoda zavreči, saj si kljub napakicam zaslužijo priložnost za nov in ljubeč dom
S sladkorjem nas je tokrat razvajala Nika <3

Poletni pop up (15. Julij 2023)

Julijski pop up je bil super izgovor, da smo se pred vročinskim valom skrili v hladno podzemlje ljubljanskega podhoda Ajdovščina ter srkali cold brew kavico. Na tej točki je najbolj primerno, da rečem hvala vsem, ki ste si vzeli čas in v največji vročini mestnega asfalta prišli na obisk.

Hvala in Lp <3

Junijski Pirate Piška piknik (1.-3. Junij 2023)

Junija sem prisrčno vabila na piknik, ki ni bil piknik, ampak priložnost, da smo nazdravili in pozdravili poletje in se  spet podružili v Pirate Piška placu v podhodu Ajdovščina Ljubljana. Poletno sezono smo otvarili z junijskim pop up dogodkom, ko sem odprla vrata zastekljene izložbe za tri dni po vsak dan po tri ure.
Hvala vsem, ki ste prinesli sonce v podtalje podhoda Ajdovščina <3

PP x LP  — Guilt  — Pirate Piška x Lucijan Prelog collab (15. Maj 2023)

Na deževen majski petek smo se dobili v podhodu na PP x LP, predstavitvi nove kolekcije ročno potiskanih majic, ki so nastale v sodelovanju z likovnim ustvarjalcem in glasbenikom Lucijanom Prelogom. V bivših prostorih Zavetišča za zavržene rastline, kjer sem gostovala leta 2023, sem maja pokazala stvari za nazaj, predstavila novo kolekcijo ter delila plane za naprej. Na obešalnike sem postavila skoraj vse izdelke iz preteklih kolekcij, majice in nahrbtniki in bum-bag-e, veliko pa tudi takih izdelkov, ki nikoli ne pridejo do spletne trgovine in so na voljo samo na pop up dogodkih.

Seveda tudi tokrat niso manjkale sladičke. Take s sladkorjem in take brez.
Oboje pa smo grizljali brez slabe vesti (no guilt).

“Okostenelost.
Vtisi, ki ne minejo.
Deljene misli in obvezne skrbi.
Stvari, ki te razgalijo do kosti.”

lucijanprelog.com
instagram.com/lucijan_prelog
itseveryoneelse.bandcamp.com
instagram.com/its_everyone_else

Pirate Piška x Brinas collab — Prvi pomladni dan — Pop up (21. Marec 2023)

Prvi pomladni dan smo proslavili z novo limited edition Pirate Piška x Brinas Studio ročno tiskanih in barvanih Girls Gang Bloom Forever majic ter seveda vseh ostalih dobrot, ki sem jih pripravila.
Idej imam vedno veliko in prva večja je morala počakati do pomladi. Ko se otopli in bomo, tako kot rastline, tudi mi začeli brsteti in se po zimskem spancu začeli odpirati novim perspektivam.
Na pop–up–u pa se nam je pridružil tudi Fržek! Tina je poskrbela, da je bilo nekaj malega in spomladanskega tudi za prigriznit, moja malenkost pa je pripravila limonado s sivko in mačehami, sladko kavo, ter super začinjen Chai Latte, ker so majice, med drugim, barvane tudi s črnim čajem.
 
Do kmalu, ko se zopet dobimo v podhodu, da pomlad iz podtalja poženemo tudi navzgor!

Now go

Grow
Glow

Bloom

Forever

PIŠKA11YO 11.11.22 (2022)

V petek 11. 11. 22 smo v prostorih Zavetišča za zavržene rastline / Abandoned Plants Sanctuary v podhodu Ajdovščina torej praznovali 11. rojstni dan blagovne znamke Pirate Piška. Toliko let je namreč minilo od prvega izdelka, ko še v najbolj norih sanjah nisem razmišljala o svoji znamki, niti, da bo to nekaj kar me bo spremljalo še toliko let. Eno dekado plus eno leto. Vse se je začelo iz naivne želje po ustvarjanju, kar pomeni, da sem se vse trike ter modrosti pasti naučila sproti.

V vseh teh letih sem nabrala že veliko izkušenj, vendar še nobene, kjer bi
lahko na enem mestu  pokazala (skoraj) vse kar sem v teh letih oblikovala.

PIŠKA11YO Pop up je bila definitivno terapija, ki sem jo potrebovala. Pa četudi veliko (ok, ogromno) stvari nisem uspela uresničit. Bil je kaos. V moji glavi in v prostoru. Ampak vseeno, to je in bo pop up, ki bo forever rent free v mojem srcu in še danes, ko se spomnim na ta dogodek, mi gredo kotički ustnic kar sami proti ušesom.

Bil je kaos, bila pa je tudi ljubezen <3

Pop Up & Post Summer Sale | Pirate Piška x Klub rečnih kapitanov (2022)

Pop up se je zgodil na prvo septembrsko nedeljo, ko smo z eno nogo že zakorakali v jesen, vendar v mislih še vedno obujamo spomine na poletje in točili solze, da je (spet) prehitro minilo. Ker je vedno lažje jokati s prijatelji, velja prisrčno povabilo na nedeljski pop up, kjer so bili na voljo vsi aktualni izdelki iz piratepiska.com, pripravila pa sem tudi ❯❯❯

✀ ???? ?????? ???? izdelkov, predvsem kratkih majic in unikatnih Bum–Bag–ov, ki sem jih zašila iz materialov, ki ponavadi ostanejo pri izdelavi nahrbtnikov ali pri kakšnih drugih šivilskih podvigih, prav tako pa sem prinesla tudi (že poznano) škatlo ❯❯

✸ ?????????? ???? ?? izdelkov, ki so tako ali drugače popackani z barvo ali pa natisnjeni malo postrani ter
sample izdelke, ki bi jih bilo def škoda zavreči, saj si kljub napakicam zaslužijo priložnost za nov in ljubeč dom

☼ Tudi sladičke so bile!

Špela I made a mess je pripravila miso–sezam piškote, čokoladne brownije s karamelo
in limonim kolač s sivko. Pač, to je moj love language. Ti okusi. Pač, waw <3
Levo x Piška Pop Up, Metalka (2021)

Levo k Piški? Leva Piška? Čaki, a leva scena? Ne, ne, nasproti Podhoda Ajdovščina bomo v začetku oktobra odprli vrata najbolj svetle izložbe prve ljubljanske poslovne stolpnice Metalka ter pod eno streho združili ideje o skupnem pop-up-u.

Oblikovalci Delavnice Levo ter Pirate Piška smo se vsak iz svojega studia za tri dni preseli ? skupni prostor Metalke in tam na ogled postavili keramične izdelke in oblačila. Za kaj več pa se je že splačalo prit pogledat. Pa potipat. Pa podružit.

Lp,

tvojih 5 prijateljev

Tjaša Piška
Anja MYU
Rok Salto Dionys
Matic Float
Tomislav Trkna

Garden pop-up shop ft. Pirate Piška x Liturgy x Fržek, Križevniška ulica v Ljubljani (2021)

Na zadnjo junijsko soboto smo se družili na najlepši ulici ljubljanskega središča in širšemu občestvu predstavile svoje najnovejše handmade izdelke, da s(m)o jih lahko končno v živo okusili, povohali ter začutili med svojimi prsti!

Sladke plant-based dobrote bodo poskrbele za naše brbončice, za dvig energije častimo skodelico kave, poleg tega pa pripravile smo tudi S–R–E–Č–E–L–O–V! Waw!


Fržek
,Liturgy in moja malenkost smo 3 dekleta in žene, na prvi pogled morda zelo različne, vendar nas druži neverjetna ljubezen do ročno narejenih izdelkov ter skrb za naš planet. To se kaže predvsem pri snovanju novih izdelkov, ko se po svojih najboljših močeh trudimo, da le-ti ohranjajo ekološko ozaveščeno noto. To v našem primeru pomeni predvsem uporaba lokalnih in naravnih sestavin, izogibanje uporabi plastike, prav tako delovati zero waste in vedno fair wear.

Na to posebno soboto so tako na eni strani dišali parfumi z eteričnimi olji in sveče, na drugi okusni namazi in slani prigrizki, na tretji pa so bili na ogled ročno tiskanje majice in nahrbtniki. Vmes smo postregle še kavo, pite in druge sladkiše, vse skupaj pa združile v simpatično zmes dobrot, glasbe in sramežljivih pogovorov. Uff, fino je bilo.

Te zanima kaj več o S–R–E–Č–E–L–O–V–U?! Vsak, ki je prišel na naš Pop Up ter oddal svoje ime v za to pripravljeno škatlico, se je potegoval za super paket, ki je vseboval masažno svečo, slasten namaz, kozarec piškotov in tofu ter bum bag v skupni vrednosti 50€! Še enkrat Waw!

Po koncu Garden Pop Up Shop–a smo skupaj odšli na Parado ponosa!

Pop-Upstart: Pirate Piška in Špela Senica, Projektna pisarna Centra za kreativnost v Mariboru (2019)

V ciklu dogodkov Pop-Upstart Center za kreativnost Mb vsak mesec gosti slovenske oblikovalce z različnih področij kreativnega in kulturnega sektorja. Želja je spodbujati podjetništvo kreativcev, predvsem s promocijo inovativnih, trajnostnih in oblikovno zanimivih produktov.

Meseca maja sva se predstavili skupaj s Špelo Senica ter za dva dni zavzeli Projektno pisarno in jo preuredili v svoj razstavni prostor.  Na predstavitvenem pogovoru smo se dotaknili tematike ustvarjalnega in poslovnega procesa mladih blagovnih znamk, kako se s tem spopadava sami ter kakšni so najini plani za prihodnost.

CzK Mb, hvala za povabilo.

Pirate Piška POP UP Shop, Atelje Bernik (2019)

Po treh mesecih dela v zaodrju sem 1. Aprila spet odprla spletni Pirate Piška shop, predstavila novo in hkrati tudi stalno kolekcijo unisex nahrbtnikov. Temu sledi še predstavitev od blizu. Tokrat v fotografskem ateljeju Bernik v središču Ljubljane.

Pop up shopi so odlična priložnost za vse, ki si izdelke ogledujete preko spleta, raje pa bi jih videti od blizu, potipali med prsti in nežno pobožali, prijeli pod roko in odpeljali domov. Poleg tega pa je to odlična priložnost, da tudi jz spoznam vas, drage pirate prijatelje.

Pirate Piška 5LETKA, Petek Petnajsti Pritličje (2017)

Ob tej priložnosti sem pripravila posebno kolekcijo nahrbtnikov s sitotiskanimi motivi ilustracij iz /Platonik/ kolekcije!

Zakaj posebno? Ker je bila to zadnja kolekcija takšnih nahrbtnikov. Svojo pot sem leta 2012 začela prav z izdelovanja handmade nahrbtnikov; najprej so bili Basik, kasneje so se jim pridružile še Palme in po petih letih čutim, da se od njih lahko poslovim in nadaljujem z novimi. Obračam nov list in veselim se vsega, kar bo to prineslo! H5!

/Platonik/ Pop Up Shop, UAUU (2017)

Začetek poletja smo proslavili s prvim uradnim Pirate Piška Pop Up Shopom! Z Bevog pivom smo nazdravili novi kolekciji majic /Platonik/, ki je prva v celoti iz organskega bombaža in z fair wear certifikatom! Poleg tega pa so bile na ogled še majice, vrečke in nogavice iz preteklih kolekcij, par special re-printov ter nahrbtniki in značke. Na otvoritvi smo jedli tudi kimči sendviče.

Hvala vsem, ki ste prišli!