MENI ZAPRI

Re—Cap—2022

Če se obrnem nazaj, je lansko leto def ena velika prelomnica na Pirate Piška časovnici. Realno in spiritualno. 11 let. Noro. Aja, pa kar nekaj časa sem živela v prepričanju, da bom praznovala 10. let. LOL. Pa sem ob temeljitem(!) pregledu arhiva naletela na dejstvo, da, ups, mal več let se je že nabralo.

Ja nič, še boljše, ker 11.11.2022 je pač daleč najboljši datum za praznovanje 11. obletnice PIŠKA11YO (kar nekje v prevodu pomeni Piška 11 Years old, aveš, ta Yo ni kar tko random forica, hehe).

To seveda ni bil edini dogodek, ki je zaznamoval pretekno leto. Jih je še ene par. Če te zanima, lahko skupaj skočiva po časovni premici lanskoletnih postojank. Pridi.

PP_Re_Cap_22_1

14. Februar HEART PRINT (Giveaway)

Leto 2022 sem začela na Valentinovo. To pa zato, ker se mi je zdelo, na eni strani, smešno, na drugi, pa tudi zelo primerno. Oh ja, saj to, da je Valentinovo en grozno skomercializiran praznik, ja, to vsi vemo. Ampak 14. naredit Giveaway in začeti s praznovanjem 11. obletnice in v ta namen podariti 11 ročno tiskanih #PiratePiška printov, to pa tudi ni kar tako! Plus, ker verjamem v ljubav, se mi je zdela to super prilika, da jo delim z vsemi vami <3Pa še mini disklejmer, ker, uff, uff, kako je sporen ta 14. Februar, da to ni bila (anti) valentinovo propaganda, ker pač, vsakemu svoje, je pa remajnder, da,– sej veš, srce je včasih ranjeno, včasih je radostno, vedno pa tvoje! Ne ga z(a)jebat </3

PP_Re_Cap_22_2

8. Marec GIRLS GANG

Tako kot vsako leto, je tudi ta marec žarel v Girls Gang duhu. Klasičen re–print obstoječih motivov na majicah iz organskega bombaža je prekinila tragična vest o napadu na Ukrajino, zato sem se odločila, da 50% od vsake prodane majice namenim humanitarnemu društvu Voices of children, ki si prizadeva za pomoč otrokom v vojni.

Girls Gang kampanijo, kjer sem skozi foto zgodbo orisala način ter vrednote, ki so del nastajanja omenjene kolekcije, si lahko ogledaš tudi na instagramu.

Fair Wear – Organic – Handprint – Unisex Forever <3

PP_Re_Cap_22_3

V čast 11. obletici sem se odločila, da re–printam majice, ki so v vseh teh letih pustile največji pečat in Happy people je def ena izmed teh. Zato je bila prva ponatisnjena. Na International Day of Happiness. Itak.

O zgodovini nastajanja in Happy zgodbe iz ozadja pa si lahko prebereš tukaj.

PP_Re_Cap_22_4

Konec aprila vsako leto praznujemo Svetovni dan Zemlje in lani je za #Piškapiše blog Jasmina Ploštajner iz Danes je nov dan napisala odličen zapis o tem Zakaj so tvoja oblačila pomemben faktor v boju za lepši jutri.

Zelo! zelo! zelo! priporočam v branje.

PP_Re_Cap_22_5

30. Maj LOVERS Re–print (Limited edition 11)

Maj je mesec ljubezni, zato se mi je zdelo edino pravilno, da v tem mesecu natiskam Lovers majice. V roza in rdeči kombinacijo, ki je forever moj fav barvni kombo.

Mogoče tudi zato, ker so mi v otroštvu govorili, da ti dve barvi ne pašeta skupaj.
I meeeaan, to je laž, prfekt sta skupi <3

Letos so bili vsi re–printi natisnjeni na majice iz organskega bombaža in to je nekaj kar mi res ogromno pomeni. Ker je to ta nadgradnja o kateri sem sanjala že nešteto let in se leta 2020 manifestirala v osveženi Girls Gang kolekciji in postala nov mejnik Pirate Piška oblačil.

Kot že neštetokrat, in nikoli premalokrat rečeno, Fair Wear & Organik Forever

PP_Re_Cap_22_6

15. Avgust ENTER THE VOID Not–Re–print

Huh. Ja. Dobesedno. Void. Ta zgodba o re–printu Enter the Void kolekcije iz leta 2015 je še vedno boleča rana preteklega leta. Ideje in plani in želje so bili through the roof, ampak izvedbeno se stvari nikakor in nikakor niso izšle. Pa sem probala iz različnih koncev. Pa se ni izšlo. Preden bi šla (kot že ničkolikorat prej) z glavo skozi zid, sem se zaustavila, veliko jokala ter prekinila projekt, kar je bila tisti trenutek najbolj pametna odločitev.

Zalomilo se je na toliko različnih koncih, da ni bilo selotejpa s katerim bi lahko spet povezala skupaj vse o čemer sem sanjala.

Seveda me še danes zaboli, da nisem uspela uresničit te ohh–in–sploh ideje (ker je res še vedno meni ena najljubših), ampak ideje same po sebi niso šle nikamor. Šel je trenutek, ker ni bil pravi, ideje pa še ostajajo in igram se z mislijo, da letos poskusim še enkrat. Huh. Bomo videli.

28. – 31. Avgust MORJEEEEEEE <3

Precej zgodovinski trenutek, če veš, da mi morje kdaj pa kdaj tudi uide.

Voda in sonce. Mir in milina. Skale in prizemljitev. Nekaj kar sem močno potrebovala, da sem si nabrala novih moči. Da sem lažje skočila v september in na vse pustolovščine, ki so me čakale že za prvim vogalom.

Začelo intenzivno obdobje tako, ki me je izoblikovalo tako poslovno kot osebnostno.

Samo navzgor.

1. September PONI (Podjetno nad izzive, Lj)

Prvi september sem tudi jz, tako kot milijon drugih najstnikov, ob rani uri sedla na avtobus in se odpeljala v Ljubljano, kjer sem naslednje 4 mesece delila pisarno z ekipo 11-ih podobno-isto-enako-različno mislečih posameznikov, ki so na tem, da začnejo graditi svojo poslovno pot. To je bilo obdobja sobivanja, ki ga še nisem doživela. Niti približno. Niti v kakršni koli drugi ali podobni formi. Kar se tiče programa in kar se tiče spoznavanja različnih karakterjev s katerimi smo delili podobne sanje. Varen-kreativen-podjetniški prostor, kjer si nismo bili konkurenca, ampak zgolj vzpodbuda.

Več o programu si lahko prebereš tukaj.

PP_Re_Cap_22_7

4. September POP UP & POST SUMMER SALE

Na prvo septembrsko nedeljo, ko smo z eno nogo že zakorakali v jesen, ampak v mislih še vedno obujali spomine na poletje in točili solze, da je (spet) prehitro minilo, sem združila moči z Klubom rečnih kapitanov in pripravila pop up na bregu Ljubljanice.

Špela I made a mess pa je pripravila sladičke.

PP_Re_Cap_22_8

23. September KINOBALON (Kinobalon)

Že nekje med poletjem se mi je zgodilo, da so se mi v glavi začeli svaljkati spomini na vse filmske junačke, ki sem jih izdelala za Kinobalon, zato sem se odločila, da po parih letih premora pošljem Petri mejl in zgodila se je te vrste sinhronizacija za katere živim. Tudi Petra se je skoraj da istočasno spomnila nate in v oskrbo ter popravilo sem dobila tri Mumine, Piko in Packo, Medveda Paddingtona, Zajca Jana ter Ernesta in Celestino.

Vsi junački so doma v animiranih filmih, ki so bili na sporedu v zadnjih desetih letih, letos pa se jih je pridružil še nov prijatelj Karelček. Joj. Ogromno veselja. Še več bi tega. Res.

PP_Re_Cap_22_9

11.11. 2022 PIŠKA11YO POP UP Podhod Ajdovščina

Tak mega dogodek si zasluži svojo objavo, zato jo je velikodušno in z vso ljubeznijo tega vesolja tudi dobil. Za pogled v ozadje te vabim, da klikneš tukaj.

Še enkrat hvala vsem, ki ste pripomogli k uresničitvi <3

PP_Re_Cap_22_10

3. – 23. December POP UP V PODHODU AJDOVŠČINA

Leto smo zaključili z PIRATE PIŠKA 11 YO DECEMBER 22 HO HO HO (mal cringi rima, vem, hehe) serijo decembrskih pop–up–ov, ki so se zgodili vsak petek med 17 – 21 ter ob sobotah med 11 – 15. Bilo je fino, ampak mrzlo. V takih primerih kava in medenjaki zelo pomagajo.

Videe in fotke, ki so bile predstavljene v sklopu PIŠKA11YO avtorice Maje Krvina si lahko ogledaš tudi na instagramu in Vimeu! Priporočam.

To je to. Bilo je pestro leto 2022 polno vsega. Uff, ja, tobogan vsega.
Priznam, že dolgo se nisem, ampak tega leta 2023 se pa veselim.

Samo ljubav <3

Tjaša
Piška

P.S. Moje delo lahko tudi podpreš s skodelico kave.
Ali več njih, da bo še več energije. Hvala iz srca <3

Share your thoughts