MENI ZAPRI

Pirate Piška postojanka & vsi pop–up–i v podhodu 2022–23

Pustolovščina v ljubljanskem podhodu Ajdovščina se je (uradno) pričela novembra leta 2022, ko sem praznovala PIŠKA11YO, kar v prevodu pomeni 11. obletnico Pirate Piške <3

Moram priznat, da semtakrat čez celo leto po malem točila solze, enkrat od sreče, drugič od pretiranega občutka nostalgije in tretjič ob spotikanju na vse težave, ki so me obkrožale pri organizaciji dogodka. Plac, kjer bi lahko gostila, je bil def prvi na seznamu stvari, ki niso šle po planu. V veliko prostorih sem že gostovala, zato sem iskala nekaj novega, tam, kjer še nisem, pa ni bilo posluha za mojo idejo. Ne pretiravam, če rečem, da sem se spomnila na prostor Zavetišča za zavržene rastline zelo last minute.

Eva & Anamari sta me sprejeli z odprtimi rokami in mi ponudili prostor za tri dni veseljačenja in praznovanja 11. rojstnega dne,
zato sem se v čast tej slavnostni obletnici med 11. – 13. 11. 2022 preselila v podhod Ajdovščina.

Plan za petek 11.11.2022 je bil zelo preprost in vabilo se je glasilo tako: Prisrčno te vabim, da se mi pridružiš na divji vožnji po Pirate Piška toboganu in se ustaviš na treh rojstnodnevnih postojankah! Ob petih bom odprla vrata prav posebnega pop-up-a, kjer bo na ogled Pregledna razstava z vsemi prazgodovinski izdelki, ki so nastajali v Pirate Piška delavnici tekom zadnjih 11. let, nato sledi Premiera kratkega filma, ki ga je pripravila Maja Krvina<3 ter za konec z mano še prižgeš in pihneš svečke na rojstnodnevni torti!

Več o tem kaj se je dogajalo za zaveso ter o praznovanju PIŠKA11YO obletnice si lahko prebereš tudi tukaj.

# PP_Makig Off

Kmalu po tem, ko smo zaključili praznovanje in bi se morala soočit s pakiranjem ter za sabo pomesti rojstnodnevne konfete,
sem dobila ponudbo, če bi želela svoje gostovanje še podaljšati ?! OHH WOULD I ?! I WOULD! I WOULD!

Waw. Neizmerno veselje. Tako odlične priložnosti seveda nisem želela zamudit, zato sem brez oklevanja povabilo za gostovanje tudi sprejela. Ker sta Eva & Anamari prepoznali, da se, jz in moje kreacije, v Zelenem zatočišču v podhodu Ajdovščina odlično počutimo, sta se odločili, da lahko prostor v podhodu do nadaljnega posvojim ter, da ga odpremo za podobno misleče in trajnostno živeče s področja umetnosti in oblikovanja. Hvala do neba.

V Zavetišču za zavržene rastline sem tako našla prostor, kjer sem lahko pokazala stvari za nazaj, predstavila kaj ustvarjam sedaj, ter se s pirate prijatelji pogovarjala o planih za naprej. Idej je bilo veliko, vendar smo do prve uresničitve morali počakati do pomladi. Ko se je malo otoplilo in smo, tako kot rastline, tudi mi začeli brsteti in se po zimskem spancu začeli odpirati novim dogodivščinam.

Tako se je pričelo eno leto in en mesec gostovanja v podhodu v centru Ljubljane. Namen, da en blog zapis posvetim tudi temu projektu, če temu sploh lahko tako rečem, je v prvi vrsti, da se zahvalim Evi & Animari, da sta me vzeli pod svoje okrilje in mi ponudili prostor, da se lahko pokažem tudi širši publiki, ter, da na enem mestu zberem vse dogodke, ki so se odvili v tem obdobju, se okopam v lepih spominih in pred oči prikličem vse ljudi, ki so pripomogli in skupaj z mano vživeli na trenutke ta mračen podhod. Veliko lepega čutim, ko pomislim na to obdobje, seveda pa ostaja tudi nekaj grenkem priokusu, ki sem ga prelila na papir v Re-cap-2023 zapisu in iz katerega si bom sposodila tudi naslednje:

Z veliko ljubezni sem vabila na pop up dogodke v podtalje ljubljanskega podhoda, da bi prinesli sončne žarke tudi v podzemlje ljubljanskega centra. Redko kdo se je odzval mojemu povabilu in sem zato toliko bolj hvaležna vsem, ki ste si vzeli čas in mi namenili ljubav s svojim prihodom. Eni enkrat, drugi večkrat, vsi pa enako pomembni v zgodbi, ki mi je dajala zagon, da sem Pirate Piška postojanko vzdrževala pri življenju eno leto in en mesec. Hvala <3

Spodaj sledi kronološki pregled vseh pop up dogodkov, ki so se odvijali v podhodu. Vsi imajo skupni faktor in to sta kava in sladičke. Jp, to dvoje za zmeri.

PIŠKA11YO 11.11.22 (2022)

V petek 11. 11. 22 smo v prostorih Zavetišča za zavržene rastline / Abandoned Plants Sanctuary v podhodu Ajdovščina praznovali 11. rojstni dan Pirate Piške. Toliko let je namreč minilo od prvega izdelka, ko še v najbolj norih sanjah nisem razmišljala o svoji znamki, niti, da bo to nekaj kar me bo spremljalo še toliko let. Eno dekado plus eno leto. Vse se je začelo iz naivne želje po ustvarjanju, kar pomeni, da sem se vse trike ter modrosti pasti naučila sproti.

V vseh teh letih sem nabrala že veliko izkušenj, vendar še nobene, kjer bi lahko na enem mestu  pokazala (skoraj) vse kar sem v teh letih oblikovala.

PIŠKA11YO Pop up je bila definitivno terapija, ki sem jo potrebovala. Pa četudi veliko (ok, ogromno) stvari nisem uspela uresničit. Bil je kaos. V moji glavi in v prostoru. Ampak vseeno, to je in bo pop up, ki bo forever rent free v mojem srcu in še danes, ko se spomnim na ta dogodek, mi gredo kotički ustnic kar sami proti ušesom.

Bil je kaos, bila pa je tudi ljubezen <3

Več pa tukaj.

Pirate Piška x Brinas collab — Pop up (21. Marec 2023)

Prvi pomladni dan smo proslavili z novo limited edition Pirate Piška x Brinas Studio ročno tiskanih in barvanih Girls Gang Bloom Forever majic v sodelovanu z Brino. Pridružil pa se nam je tudi Fržek.

❀ Now go ❀ Grow ❀ Glow ❀ Bloom ❀ Forever ❀

PP x LP  — Guilt (15. Maj 2023)

Na deževen majski petek smo se dobili v podhodu na PP x LP (Pirate Piška x Lucijan Prelog) na predstavitvi nove kolekcije ročno potiskanih majic, ki so nastale v sodelovanju z likovnim ustvarjalcem in glasbenikom Lucijanom Prelogom. Seveda tudi tokrat niso manjkale sladičke. Take s sladkorjem in take brez. Oboje pa smo grizljali brez slabe vesti (no guilt).

Junijski Pirate Piška piknik (1.-3. Junij 2023)

Junija sem prisrčno vabila na piknik, ki ni bil piknik, ampak priložnost, da smo nazdravili in pozdravili poletje in se  podružili v ljubljanski Pirate Piška postojanki.

Hvala vsem, ki ste prinesli sonce v podtalje podhoda Ajdovščina <3

Poletni pop up (15. Julij 2023)

Julijski pop up je bil super izgovor, da smo se pred vročinskim valom skrili v hladno podzemlje ljubljanskega podhoda Ajdovščina ter srkali cold brew kavico. Na tej točki je najbolj primerno, da rečem hvala vsem, ki ste si vzeli čas in v največji vročini mestnega asfalta prišli na obisk, hvala in Lp <3

Septembrski summer sale (1.- 3. September 2023)

Septembrski pop up se je zgodil na prvi septembrski petek, ko smo z eno nogo že zakorakali v jesen, vendar v mislih še vedno obujali spomine na poletje in točili solze, da je (spet) prehitro minilo. Cel vikend smo skupaj jokali ter se družili na Poletni razprodaji ter se tolažili sladičkami s katerimi nas je tokrat razvajala Nika <3

Decembrski pop-up-i (7. + 8. + 15. December 2023)

December je bil namenjen druženju in predstavitvi 7 Pirate Piška Darilnih paketkov! Vse zagonetke kaj se je skrivalo v darilnih paketkih smo rešili v teku treh dneh, moči pa smo združile tri punce in sicer Polona iz Kolektiv 22Patricija iz Haven Home ter Piška. Vse tri na P. Naključje? Mislim, da ne. Hehe.

Želela bi si še kakšne podobne priložnosti, še kakšnega gostovanja, za pop up dogodek pa sploh ne dvomim, da se bo zgodil že kmalu!
Če se ne ujameva na pop-up-u, pa moje delo lahko kadarkoli podpreš tudi s skodelico kave. Ali več njih. Za še več energije. Hvala <3

Lp,
Piška

Share your thoughts