MENI ZAPRI

9 /random/ dejstev o meni

1. SMALL BOOBS SISTERHOOD Za pisanje random dejstev o sebi me je inspirirala L E E L U A U T U M N. Kaj je zapisala o sebi si lahko prebereš na njenem instagramu. Drugače pa si z Manjo deliva eno skupno lastnost. Malo za šalo, malo zares, ampak nobena od naju ne nosi nedrčka. Pač, small boobs forever <3

2. HIPI To sem rekla že večkrat,- ampak, če se ne bi oblačila v črno, poslušala precej hrupno muziko, me ne bi tako ali drugače zanimal fashion / personal style, potem bi verjetno lahko z lahkoto padla v škatlico new age hipija. Živim precej minimalistično, vendar ne asketsko, sama izdelujem pralni prašek in ostala čistila, tudi kokosov napitek, fermentiram kimči in kombučo, prehranjujem se vegansko in polnovredno, izogibam se procesirani hrani in plastiki, odločna in dosledna sem pri recikliranju in ponovni uporabi, izogibam se kemije v kakršnikoli obliki in v največjem loku zavijam z očmi ko name padajo bullshit nalepke ali oznake iali ozkogledi komentarji. Pač, vsakemu svoje. Tako kot bi rekel vsak pravi hipi, ane? Aja, ali pa milenijec. To je tudi precej popularen predalček.

3. ½ LJ Čeprav večina misli, da sem iz Ljubljane, nisem. V glavnem mestu sem živela kar nekaj let, potem pa sem se po sili razmer preselila na vas na podeželju (to je uraden termin). S tem premikom sem pridobila delavnico, meni najlepši prostor pod Soncem in Luno, ter izgubila vse kar se do takrat zgradila v Ljubljani. Še vedno dobivam precej mejlov za osebni prevzem naročil, ki se zaključijo aja, sem mislil/a, da si iz Ljubljane. Nisem. Sem pa po očetu ½ Žabarka.

4. Ø DIPLOMA Izbran faks ni bil zame, obupala sem nekje na sredini. Dobesedno obupala. Faks ni izpolnil moj pričakovanj, nudil mi je premalo kar sem v tistem času potrebovala in iskala. Poleg tega sem imela druge sanje. Mal romantično, ampak res sem si želela živeti v Ljubljani. Torej, kreiranje svojih idej izven učnih institucij in delo na napotnico iz fiktivnega faksa je bilo par let moja glavna okupacija.

5. INDEPENDANT Kljub temu, da na vsakem koraku puščam sledi in opozarjam, da so majice #handprint, nahrbtniki #handmade, da je Pirate Piška #indepentantbrand, se to sporočilo izgubi v poplavi informacij. Ampak ja, independant sem. Imam svojo delavnico, svojo opremo za sitotisk in šivanje, sama tiskam na majice in sama šivam nahrbtnike.

6. FOTO GAME Nope. To ni zame. Na-a. Nevem. Nočem, ne zmorem, ni mi do tega. Na živce mi gre tudi takšno ali drugačno fotkanje, še bolj pa ljudje, ki tega ne razumejo, ampak vedno znova posiljujejo in težijo in ne vidijo kako mi je ob tem neprijetno. Ja, precej neprijetnih izkušenj imam okrog tega. Precej. Dejmo (se) na tej točki samo probat razumet, da nismo vsi za ta špaš. Pika.

7. KNJIGE Zame eno bolj romantičnih stvari na planetu. Zgodbe ujete med dve platnice. Pa naj si bo to proza, strip ali poezija. Edini problem je pomanjkanje časa. Ja, Ja, vem, časa imamo toliko kot si ga vzamemo, to zagovarjam z vsem srcem, ampak konec dneva mi ga zmanjka tudi za druge stvari in med njimi tudi knjige dostikrat potegnejo takratko. Na policah še vedno čaka kar nekaj ne prebranih pa si vedno rečem Ja, Ja, to je poletno čtivo, to bom prebrala na morju, pa gre mimo poletje in pride zima in si rečem Ja, Ja, pozimi bo dosti več časa za branje. No, in tako me nekatere knjige na policah čakajo že par let.

8. CD + DVD Huh, se mi zdi, da bosta ta dva historična zapisovalca podatkov kmalu padla v isti koš kot disketa (ali sta mogoče že?). Vseeno si ne morem pomagat. Raad dopolnjujem svojo zbirko filmov in muzike, sploh s sekond hand biseri za par evrov. Jp, tukaj nisem prav nič minimalist. Isto velja za vinilke.

9. BULLSHIT Če česa ne prenesem, je to bullshit. V kakršnikoli obliki. Velikokrat sproduciran skozi egotrip neprizemljenih posameznikov, ki ne nimajo občutka in odgovornosti do sočloveka. Ej, keep it real. Resno. In dejmo se zavedat, da smo vsi na istem planetu. Mejmo se radi. Sebe in druge.

P.S. YO! Keep it real //LIMITED EDITION// ročno tiskane in unisex majice sem natiskala v 9 izvodih / 3x S / 3x M / 3x L / posebej za Pirate Piska POP UP ///. Naprodaj samo pop up dogodkih in sejmih, nikoli na spletni strani. Seveda pa mi lahko napišeš ljubezensko pismo in ti majico pošljem po pošti.

Fotke: L E E L U A U T U M N Instagram

PiratePiska_L E E L U A U T U M N_instagram

BONUS DEJSTVO! Od kar pomnim freelancam. Različni projekti in Pirate Piška so moja glavna okupacija, vseeno pa se je zaradi globokega prepada v denarnici vedno bolj pojavljala misel o tem kaj je zame alternativa temu kar živim sedaj. Roko na srce, glede na to, da sem po naravi mali deloholik in definitivno nimam dveh levih rok, bi preživela kakršnokoli delo izven svojih okvirjev, vendar sta se vedno znova in znova pojavljala dva glavna kriterija,- ja, spet nekaj zelo milenijsko, ampak želela sem si nekaj kar bi z veseljem počela 8+ ur, z velikim razlogom zaradi tega, da bi mi ostalo še dovolj energije, da nadaljujem tudi svojo Piška zgodbo. Čeprav je bilo veliko padcev in barikad na tej poti, se temu (še) nisem pripravljena odpovedat. Torej, predzgodbi sledi point bonus zapisa in to je, da sem po parih letih močne želje o delu, ki bi bilo na karkšenkoli način povezano hrano in upanju, da dobim prav tako priložnost, kljub temu, da so me vsi odvračali od tega, dobila delo v plant based restavraciji. Kot herbivor dinozavru so bile to zame samo mokre sanje. Neizmerno sem srečna in hvaležna za to priložnost. Kakorkoli me še čaka, karkoli se že zgodi, na tem mestu se klanjam vesolju.

Zavedam in veselim se vseh sprememb, ki me še čakajo ter vsega kar bodo prinesle s seboj. Pripravljena sem na nov list, ker je to nekaj po čemer sem hrepenela že dlje časa. Redno delo je samo drobec v tej sliki, vse ostalo pa je menifestacija. Stvari so točno tam, kjer morajo biti. Srečna sem. Peace out.

Share your thoughts