MENI ZAPRI

Girls Gang | Piše: Spelupola

Hvala za majico, super je! In hvala, ker počneš kar počneš.
Sedaj pa bi rada mojo/tvojo/našo “Girl Gang” ekipo še povečala.
1/3 Najprej bi rada vključila moji mali sestrični, ki sta že najstnici in jima bo v svetu družbenih pričakovanj do žensk v kombinaciji z družbenimi omrežji, majica s sporočilom pomagala, da bosta vedeli, da imata svoje mesto in svoj glas. Prav tako pa jima bi rada predstavila koliko bolj pri srcu ti je majica, ki ima slovenski dizajn in je fair trade. Sploh danes, ko nanje vplivajo influencerke, ki imajo enkrat mesečno šoping haule iz nizkocenovnih trgovin. Sta pa rekli, da bi radi imeli eno majico, ki si jo bosta delili. Sem jima rekla, da ni problem, da imata lahko vsaka svojo, pa sta vztrajali. Bi pa rada potem spoštovala njuno odločitev in željo po tem, da delita. Kar se mi tudi zdi lepo.

2/ 3 Potem bi pa še eno majico za kolegico iz Nemčije. Spoznali sva se že cca. 4 leta nazaj na Erazmus izmenjavi na Švedskem in sva ohranili prijateljstvo. Vsako prijateljstvo je drugačno in vsako cenim zaradi svojih razlogov. Najino je res primer “women support women“. Odličen primer, ko se osebi res poslušata in vzameta čas za odgovor. Ne odgovor z nasvetom, ampak odgovor s podporo. In bi ji rada z majico pokazala, da mi to res veliko pomeni.

3/3 Potem pa je tu še moj fant s katerim sva že prej dolgo let prijateljevala in ni bil najboljši primer podpornika žensk, pa sva s pogovori in prijateljstvom res daleč naprej od mesta, kjer je bil. Danes je že skoraj super podpornik žensk in opozarja svoje moške kolege na kulturno pridobljeno sovražnost v pogovorih o ženskah. Tako, da bi ga z majico še malo pocrkljala in bi dala njegovi volji do spremembe mnenja še eno potrdilo. Sem ga že vprašala, če bi nosil to majico in je brez pomisleka bil navdušen, kar tudi že veliko pomeni.

Lp, Spelupola

Share your thoughts