MENI ZAPRI

Girls Gang | Piše: Maruša

PiratePiska_NZ_ 01

Pred dobrim letom sem se odločila, da se preselim. Spakirala sem 32 kg prtljage in odletela v oddaljeno deželo po imenu Nova Zelandija. Od vedno me je vleklo na drugi konec sveta in tako sem se odločila, da izkoristim priložnost vize ter odidem raziskovat kaj se dogaja tam čez ocean.

Pogosto sem sanjarila o življenju v kombiju polnem svobode in preprostosti, pa o surfanju, skejtanju in o vseh kul stvareh, ki jih še nisem poskusila, a me že od vedno zanimajo. Sproščeno življenje ob vodi, slikovita pokrajina in neštete ravne ter dolge ceste na Novi Zelandiji so več kot idealen scenarij za sanjača kot sem jaz. Kmalu ob prihodu sem sva s prijateljico, s katero potujem, odkrili majhno, a super simpatično surfersko mestece Raglan. Tu sva se takoj počutili kot doma in se tudi vedno znova vračava.

V Raglanu sva zelo kmalu pristali na surfu, saj imajo tu plaže precej konstantne in idealne pogoje za surfanje. Ko ti niso dobri, pa ljudi najdeš v skejt parku. Kljub temu, da sem daleč od dobrega surferja, uživam vsakič, ko sem v vodi, pa četudi se ’utapljam’, ker so valovi premočni ali preveliki (haha). Naj povem, da je tudi na skejtu podobna situacija. Za sabo imam kar nekaj raztrganih hlač, konstantno potolčenih kolen in raznih nezgod, ki pridejo zraven, ko si začetnik.

Vsi ti novi hobiji, poletje, prvi božič na toplem in v kopalkah, življenje v kombiju, ki se večino časa zdi kot življenje na festivalu, veliko novih prijateljev iz različnih koncev sveta, dobro plačana in sproščena služba. Vse to, pa sva Raglanu ostali veliko dlje, kot sva si predstavljali. Niti malo nama ni žal!

Ko sva se končno odločili za premik, je tudi Novo Zelandijo zajela pandemija, ki se je tukaj na srečo končala zelo hitro, vendar so temu kmalu sledili še mehanični problemi najinega kombija. Ti so se vrstili en za drugim. Najin dom na kolesih je bil na žalost preveč ’utrujen’ in ni nama ostalo drugega, kot da se ga znebiva. Obe sva bili zelo žalostni in razočarani, saj problemom ni bilo videti konca, vendar sva se odločili, da naju to ne bo potolklo.

PiratePiska_NZ_18

Girls Gang zagnanost, pozitivna volja in seveda veliko dela ter potrpljenja naju je pripeljalo do tu, da imava danes nov kombi — nov dom.

Pogosto dobim vprašanje: Zakaj prav Nova Zelandija? Še sama ne vem točno zakaj sem se odločila preseliti ravno sem. Glede na to, da sem tukaj že več kot eno leto, vem le to, da je bila to ena mojih najboljših odločitev. Novo leto je tako tudi za naju svež začetek, za katerega upava, da bo poln še neodkritih in čudovitih krajev, prevoženih kilometrov ter nešteto nepozabnih in izjemno dragocenih dogodivščin.

Lp iz Nove Zelandije,

Maruša

Share your thoughts