MENI ZAPRI

/Kinobalon/ Pikica in Koko

Pikica, Koko in divji nosorog (Cirkeline, Coco og det vilde næsehorn)
Jannik Hastrup / Danska / 2018 / 64 min / sinhronizirano / 4+

 

Film o velikem in majhnem ter zelo drobnem in ogromnem.
O prijateljstvu in medsebojni pomoči.

 

Pikica je majhna deklica, ki si zelo želi imeti najboljšo prijateljico. Koko je deklica, ki že vse življenje živi narisana na kartonski škatli od kakava. Nekega dne pa skoči s škatle in vstopi v Pikin svet. Zelo sta si podobni, čeprav je Koko temnopolta in ima skodrane lase, in čeprav je Koko pravzaprav princesa s krono. Pikici pojasni, da prihaja iz Čokolandije, dežele, kjer čokolada raste na drevesih – to bo že morala biti Afrika! Miška Ingolf in Frederik si jo zelo želita obiskati, dedek pa jo k sreči pozna kot lasten žep. Vkrcajo se na letalo. Pridruži se jim še drobcen štiriletni nosorog Oswald, ki išče svojo mamo. Film o tem, kako je biti majhen, pa tudi o prvih preizkušnjah prijateljstva.

 

Več o filmu najdeš na Kinodvorovi spletni strani.

Za omenjeni film sem izdelala glavni junakinji. Pikico in Koko. Veliki toliko kot šestletni otroci ter nadvse mehki, da je prijetno, ko se stiskajo. Tudi razmršeni lasje so del brezskrbnega otroštva. Obe se lahko pohvalita z dizajnerskima oblikicama Made by Pirate Piška, tudi vsaka pika je ročno izrezana.

V skoraj sedmih letih sem imela priložnost izdelati že veliko filmskih junakov, iz različnih materialov, različnih oblik in velikosti.  Nekatere je bilo potrebno s časom tudi popravit in pokrpat, ker se včasih od pretiranega stiskanja komu kaj strga ali pa je potrebno zamenjat nos, ker otroci včasih radi tudi praskajo. Kakorkoli, v veliko veselje mi je sodelovati s Kinobalonom, vedno nova pustolovščina.

f1-4: Tjaša Piška, f5-8: Kinodvor / Besedilo o Premieri in Pediatrični kliniki je kopipejst iz Kinodvorove spletne strani.

Premirera filma Pikica, Koko in divji nosorog

Na premieri sta otroke obiskali glavni junakinji, družbo pa jima je delal tudi Kuža Pazi. Otroci so jih pred in po ogledom filma objemali in se z njimi slikali. Vsak otrok je prejel tudi knjižico Pikica, Koko in divji nosorog ter svoj rdeči balon.

Kinobalon na obisku v Pediatrični kliniki

4. oktobra 2018 je Kinobalon obiskali otroke, ki se zdravijo v Pediatrični kliniki in jim predvajali filma Gajin svet ter Pikica, Koko in divji nosorog. Otrokom in njihovim družinam v bolnišnici je podaril kino. Obiskal jih je tudi Kuža Pazi, ki jim je podaril filmska darila. Dogodek je bil organiziran ob 10-letnici mestnega kina Kinodvor in ob Tednu otroka.

Share your thoughts