MENI ZAPRI

Sistem mode / LJFW Showroom

Spletna stran_podstran@2x(2)

»Moda je neverjetna v načinu, kako uravnava umetnost in trgovino, vendar je to posel. Ne lotite se poslovanja, ker želite oblikovati. Odprite podjetje, ker želite poslovati.«
Shira Sue Carmi, ustanoviteljica Launch Collectiva

Kopipejstam, da ne pozabim ali izpustim kakšnega podatka, saj je bila konferenca res odličen paket in velik povezovalni element v razvoju mode in oblikovanja pri nas.
Najlepša hvala za povabilo na konferenco in showroom / izkušnja je bila ogromna/ Torej,- med 24 . in 25. oktobrom se je v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje zgodilo tole:

// Center za kreativnost je skupaj z društvom za oblikovanje SOTO organiziral dvodnevno konferenco Sistem mode, posvečeno povezovanju modne industrije s kreativnim in kulturnim sektorjem. Z nizom panelnih razprav z mednarodnimi in domačimi modnimi strokovnjaki, okroglih miz s slovenskimi modnimi oblikovalci in zgledov dobrih praks slovenske modne industrije so začrtati smernice bodočega razvoja slovenskega sistema mode.

Predstavili so poslovne modele na področju modne industrije po svetu, še posebej pa strategije, ki upoštevajo posebnosti slovenskega okolja ter pogovarjali o strateškem planiranju in upravljanju modnih znamk na globalni in lokalni ravni. V goste so prišli mednarodno priznani umetniški in strateški svetovalci modnih znamk, organizatorji natečajev in sejmov mode, lastniki modnih agencij in trgovin ter izbrani slovenski oblikovalci in modne znamke. Predstavljeni so bili primeri dobrih praks in nišni poslovne modeli, od ulične mode pa do trajnostnih konceptov.

Povabljenih je bilo 30 predavateljev, strokovnjakov s področja modne industrije in modnih medijev, iz več kot desetih držav modnih velesil (Francija, Italija, Velika Britanija, Združene države Amerike …) in regije (Latvija, Romunija, Srbija, Hrvaška, Makedonija,…). Predstavilo se je 20 najbolj aktualnih domačih blagovnih znamk, njihove poslovne modele in zgodbe. Med njimi tudi Pirate Piška. //

* SOTO je društvo za sodobno oblikovanje oblačil in tekstila ter edino združenje domačih modnih oblikovalcev, ki redno predstavlja projekte svojih članov na mednarodnih odrih.

Konferenca Sistem Mode

Konferenca Sistem mode // ULIČNA MODA, INSTAGRAM FASCINACIJA ALI POSLOVNAPRILOŽNOST? Moderira: Katja Horvat
LYC Nejc Šubic | PIRATE PIŠKA Tjaša Piška | FUGA Valerija Intihar in Lara Žagar | WE ARE LENA Eva Slana in Tjaša Pezdirc

1 showroom FB Event@2x

Pop-Up Showroom // izbranih modnih blagovnih znamk z Ljubljana Fashion Weeka in konference Sistem mode

Zame je bila to odlična priložnost, da ideje, ki so bile sicer planirane za začetek naslednjega leta, vržem na plano že malo pred začrtanim rokom. Precej ++odločitev.
V kratkem in napornem in hkrati najbolj mindfulllast-minute obdobju sem uspela izdelat par sample kosov, ki napovedujejo novo sezono, novo poglavje, nov začetek.

Tudi nove oblike in barve. Novi izzivi. Grem.

fwlj_sistem mode_show room priprave
fwlj_sistem mode_show room 1

f: Urška Pečnik, Samantha Kandinsky, Kristijan Švab, Jure Makovec

JUUJ, pa hvala prijatelji, ker nosite Pirate Piška majice na LJFWu, Ljubav <3

Share your thoughts