MENI ZAPRI

kinotrip ’17

// Kinotrip je filmski program za mlade, ki vključuje filmski klub, mednarodni filmski festival in dogodke med letom. v sloganu Naj te film odpelje! združuje štiri pomembne stvari: film, kino, potovanja in mlade. v temi kinodvorane s filmi potujemo v različne svetove, miselne in geografske. potovanja so mladim blizu – ne nazadnje je že sama mladost razburljivo in razburkano potovanje od otroštva do odraslosti. največja posebnost Kinotripa pa je, da ga ustvarjajo mladi za mlade.//

kot pravi mlada ekipa: ena lastovka ne prinese pomladi, zato pa pomlad prinese festival Kinotrip! tokratni že drugi, in to na skejtu, mednarodni filmski festival Kinotrip – mladi za mlade se je v Kinodvoru odvil med 29.marcem in 1. aprilom 2017.

v štirih dneh smo si lahko ogledali osem različnih filmov, ki so jih za nas skrbno izbrali mladi filmski ljubitelji v Kinotripovem filmskem klubu, izbrali pa so filme raznolikih zvrsti, žanrov, vsebin, barv in okusov ter držav sveta, program pa popestrili še z nekaj kratkimi filmi mladinskih filmskih ustvarjalcev. bogat je bil tudi spremljevalni program, od pogovorov s filmskimi gosti, raznolike delavnice, razstave, skejtparka do zaključnega partija.

letos so se Kinotripovi festivalski ekipi pridružili tudi številni vrstniki iz različnih organizacij. poleg filmskega programa so mladi poskrbeli tudi za uradni animirani festivalski napovednik, skrbno beležili festivalske utrinke in zapisovali filmsko-kritiških misli ter poskrbeli za več kot 17 spremljevalnih dogodkov tekom leta. bravo.

 

f: Nejc Suhadolnik (Srednja medijska in grafična šola Ljubljana)

tako kot lani, so me tudi letos Kinotripovci povabili, da kavarno Kinodvora za čas festivala popeljem v njihovo galaksijo! 2x2M velik planet na spodnji fotki je v vsem svojem sijaju
zasvetil šele,  ko je zunaj ugasnilo sonce in so se v kavarni prižgale uv luči, prav tako je takrat zasvetil tudi festivalski napis, ki je obiskovalce privabljal od zunaj.

 

 

Lf: Nejc Suhadolnik (Srednja medijska in grafična šola Ljubljana) /Df: Tjaša

po stopnicah en štuk nižje in levo od kavarne pa so bili v času festivala v Kinodvorovi Galeriji
predstavljeni
stripi, ki so nastali na Delavnici: Stripolis in v res veliko veselje mi je bilo postaviti tako razstavo! na ogled so bili res hudi stripi!

na delavnici v Info centru ŠKUC so se mladi naučili osnov risanja stripov s pomočjo njihovega najljubšega animiranega
filma,
vodila sta jo ilustrator in avtor stripov Matej de Cecco ter Pia Nikolič iz Zavoda Stripolis.

 

 

v soboto 1. 4. 2017 so mladi prvič podelili tudi Kinotripovo nagrado občinstva in sicer je ta pripadla ruskemu filmu Igrišče (Korobka, Eduard Bordukov, 2016),
ki nas je odpeljal na napet ulični nogometni turnir, čestitke! še na mnoga Kino popotovanja, še na mnoge Kinotripe!

 

 

f: Nejc Suhadolnik (Srednja medijska in grafična šola Ljubljana)

številne utrinke filmskega festivala Kinotrip
si lahko ogledaš tudi na Facebooku in Instagramu

Share your thoughts