MENI ZAPRI

ALLSTARZ ARCHIVE 2009 – 2019

PiratePiska_neodvisni_4
PiratePiska_neodvisni_5

Pod nežnimi septembrskim sončnimi žarki nas je letos obogatila že četrta edicija festivala Indigo. Glavna nit se je pletla okrog ravnodušnosti in neobčutljivosti za probleme okoli nas ter medijskega lovljenja nenehne pozornosti in vsakodnevne dežurne ogorčenosti na sprovocirano temo.

Festival je potekal v že tradicionalni Indigo četrti javnih institucij in nevladnih organizacij – na Trgu francoske revolucije in na ulicah, ki ga obkrožajo, med drugim tudi v Mestnem muzeju Ljubljana v katerem je zadišalo po sveže tiskanih knjigah.

❯❯❯ Bienale neodvisnih je izdal novo publikacijo Allstars Arhiv, ki prikazuje pregled umetniške poti več kot sedemdesetih avtorjev Bienala neodvisnih v zadnjih 10 letih. Več kot 300- stranska publikacija v vizualnem pregledu njihovih ključnih del predstavlja zanimiv opus njihove umetniške poti. Publikacija je pomemben arhiv avtorjev pretežno mlajših generacij, katerih večmedijskost ter delo v prostorih med oblikovanjem, umetnostjo in ilustracijo sta pozitiven prispevek k razvoju sodobne slovenske vizualne scene.

❯❯❯ Predstavitev in listanje knjig je popestrila tudi Allstars ulična razstava izbranih del publikacije na Krakovskem nasipu.

Processed with VSCO with  preset

P.S. Priznam,- v tem trenutku ne bi mogla biti bolj srečna in hvaležna kot sem. Za objavo v knjigi in na plakatu ob Ljubljanici. Hvaležna Ireni, da me je še naknadno pocukala za rokav in rekla Ej, dej pošlji, no! ko sem se jz lovila v mislih Uff, kaj naj sploh pošljem, moje ilustracije so hec. Hvaležna, da sem dobila to priložnost. Predvsem pa sem v tem trenutku ponosna nase. Da se nisem pustila vrtincu misli, ki so me odrivali v drugo smer. Ponosna, da se plast za plastjo odkrivam in si dovolim biti in ustvarjati. Da sem iskrena, tukaj in zdaj.

Objava v knjigi se je zgodila v najboljšem trenutku. Ker to ni samo objava v arhivu Bienala neodvisnih, ampak tudi zapis mojega arhiva. Da si rečem Uff, nekaj stvari se je pa le nabralo. Ahh dej, veliko stvari se je nabralo! in vsaka ima svojo težo, svojo zgodbo. Da imam ob prehojeni 7-letni poti še neskončno idej in želja za naslednje 3. Da se veselim, ko jih bo skupaj 10.

Hvaležna sem. Grem.

f: Klara

Share your thoughts